کاسینی شیرجه نهایی به سوی کیوان را شروع میکند
فضاپیمای بینالمللی کاسینی از مسیر حرکت خود در مدار کیوان منحرف شده تا شیرجه نهایی به سوی این سیاره که باعث نابودی اش خواهد شد را شروع کند. این کاوشگر روز دوشنبه از ۱۲۰ هزار کیلومتری تایتان، قمر کیوان، رد شد که باعث تغییر مسیر آن به اندازهای شد که آن را در مسیر برخورد با این سیاره قرار میدهد.
فضانورد کهنهکار از آمادگی برای سفر طولانی فضایی میگوید
نسپولی می گوید سفر به فضا انسان را جوان می کند: «لذتِ کشف یکی از چیزهایی است که به شما حس سرخوشی میدهد و حسی است که برخلاف کودکان، خیلی از بزرگسالها آن را از دست میدهند. بنابراین با رفتن به فضا کسی نمیداند شاید دوباره جوان میشوید.»
اهمیت ماهواره «سنتینل 2» سازمان فضایی اروپا در رصد سیاره زمین
ماهواره های سنتینل در قالب طرح کوپرنیک و با همکاری آژانس فضایی اروپا و اتحادیۀ اروپا به فضا پرتاب شده و قرار است تا سال ۲۰۲۰ و با هزینه های بالغ بر هشت میلیارد یورو ادامه یابد. این ماهواره قرار است طی مدت ماموریت خود، تصاویری را از شرایط جوی اتمسفر زمین و تغییرات آب و هوایی این سیاره به زمین ارسال کند.
سفرهای شگفتانگیز فضاپیمای کاسینی-هویگنس به کیوان
ماموریت فضایی کاسینی-هویگنس در سال ۱۹۹۷ میلادی مشترکا توسط سازمان ملی هوانوردی و فضایی ایالات متحده آمریکا (ناسا)، آژانس فضایی اروپا و آژانس فضایی ایتالیا برای مطالعه سیاره «کیوان» آغاز شد. کاسینی-هویگنس شامل مدار گرد «کاسینی» و فرودگر «هویگنس» است.
تلاش اروپا برای کاوش سیاره مشتری در قالب ماموریت «جوس»/ رسیدن به مرحله ساخت مدل/ آغاز ماموریت 7 ساله در 2022
آژانس فضایی اروپا بازبینی اولیه طراحی کاوشگر قمر یخی سیاره مشتری را انجام داده و به پیمانکار اصلی پروژه (ایرباس و شرکا) اجازه ساخت یک فضاپیمای مدل را برای آزمایش سیستمهای مورد نیاز در ماموریت جوس (Juice) داده است.
پرتاب ماهواره «دیدهبان» به فضا توسط سازمان فضایی اروپا
ماهوارههای دیدهبان شش مدل ماهواره مختلف از پروژه کوپرنیک هستند که برای مطالعه جنبههای مختلف به فضا فرستاده میشوند و تا بحال دو ماهواره از آنها به فضا پرتاب شده است. این ماهوارهها برای اهداف زیستمحیطی، هواشناسی، تغییرات جوی، نظامی و امنیتی مورد استفاده قرار میگیرند.
مریخنشین اروپایی «شیاپارلی» به دلیل یک باگ کامپیوتری سقوط کرده است
«آندرا اکومازو»، مدیر ماموریتهای سیارهای آژانس فضایی اروپا، میگوید که تمام اینها نشانگر این موضوع هستند که اشکال پیشآمده، نرمافزاری است. تیم پروژهی اگزومارس میخواهد تا فرود شیاپارلی را بازسازی کند تا مشکل اصلی را در بیاورند.
آژانس فضایی اروپا: نتیجه عملیات فرود کاوشگر شیاپارلی روی مریخ موفقیتآمیز است
مدیران آژانس فضایی اروپا صبح پنجشنبه در جریان یک نشست خبری اعلام کردند که عملیات فرود کاوشگر اسکیاپارلّی (شیاپارلی) (Schiaparelli) روی سیاره مریخ در مجموع با موفقیت انجام شده است اگرچه تمام مراحل، دقیقا آنطور که پیش بینی می شد عملی نشده است. از جمله اینکه ارسال سیگنال از سوی کاوشگر قبل از فرود روی مریخ، متوقف شده است.
اگزومارس؛ مدارگرد در مدار مریخ؛ و زمین در انتظار سیگنالی از شیاپارلی
سطح نشین اسکیاپارلّی (شیاپارلی) (Schiaparelli) برای فرود از ارتفاع ۱۲۱ کیلومتری مریخ با فوق-سرعت ۲۱ هزار کیلومتر در ساعت و تا زمانی که سرعتش به حداقل ۱۰کیلومتر برسد وارد جو مریخ شده و در این مدت حرارت ۱۷۰۰ درجه سانتیگرادی را تحمل کرده است.
مأموریت اگزومارس از ابتدا تا امروز (+تصاویر)
نام اگزومارس در اصل مخفف عبارت Exobiology on Mars یا «دگرزیست شناسی» در مریخ است. هدف این مأموریت، فرود آمدن بر مریخ و سپس بررسی احتمال حیات باکتری ها بر روی آن بوده است. سرانجام روز یکشنبه، پس از سفری ۹۰۰ هزار کلیومتری، دو بخش اصلی این سفینه از هم جدا شدند.